Πώς θα έρθει τελικά η 'Ενωσή μας;



Με ρώτησε κάποιος τί είναι Νομοτελειακό Δίκαιο.Είναι αυτό που μας θυμίζει τις πρωταρχικές μας ανθρώπινες ανάγκες. Μία απο αυτές είναι η ανάγκη της ένωσής μας.Πώς προκύπτει αυτό; Μας το αναδεικνύουν οι φυσικές καταστροφές όταν κινδυνεύουμε..

Το μόνο καλό των φυσικών καταστροφών είναι η ένωση. Το ένστικτο επιβίωσης μας αποδεικνύει ότι το να είμαστε ενωμένοι έχει χαραχθεί νομοτελειακά μέσα μας αλλά σήμερα βρίσκεται ξεχασμένο στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Σε ένα σεισμό,μια πλυμμύρα ή μια πυρκαγιά ενωνόμαστε οι άνθρωποι αυτομάτως στον κοινό αγώνα να σωθούμε. Αυτή η ανάγκη συνεπώς θυμίζει ποιά είναι η φυσιολογία μας,το πώς θα έπρεπε δηλαδή να συμπεριφερόμαστε συνέχεια σαν νορμάλ κοινωνία.


Μας έχουν εκπαιδεύσει όμως να το ξεχνάμε μόλις αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν στην συνήθη αποστατική κατάσταση που το καθεστώς σχεδιάζει και καταστρώνει χιλιάδες χρόνια τώρα για εμάς, που τελευταία την ονόμασε "κανονικότητα". Μοντέρνα λέξη, της μόδας. Μας έκανε μάλιστα να την εκλαμβάνουμε ως φυσιολογικότητα. Αρχίζουμε να διαιρούμαστε ο καθένας στην ατομικότητά του εφ όσον παύει να έχει ανάγκη τους άλλους.


Τελικά θα ενωθούμε στο νομοτελειακό μας δίκαιο ενστικτωδώς όσο πιο συχνά θα είναι τα καταστροφικά κλιματικά φαινόμενα που προκάλεσε η αποστασία. Και θα αντιληφθούμε οτι κανένα κόμμα και κανένα δόγμα δεν μας το περιέγραψε ποτέ διότι δεν ήθελαν να το γνωρίζουμε. Μας ήθελαν πάντα διαιρεμένους.
Ποιός άραγε είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που το απέδειξε και το κατέγραψε; Μάθε εδώ.

Κασσάνδρα Λαμπροπούλου 

19/09/2023

Πηγή:

https://kassandralambropoulou.blogspot.com/2023/09/blog-post_19.html



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια